Efficiënter je tijd indelen met de 2 minuten regel

Stel je voor: je krijgt een e-mailtje van een collega binnen en denkt: “ik kijk er straks wel even naar”. Het blijft maar liggen en er komen steeds meer (kleine) taakjes op je to do list te staan. Na een tijdje weet je niet meer waar je aan moet beginnen. Dat is verleden tijd, met de 2 minuten regel. Deze regel is eigenlijk heel simpel. Alles wat je binnen 2 minuten kunt doen, doe je ook meteen. Het idee hierachter is dat je meer tijd overhoudt doordat je je taken niet tot later uitstelt.

Dus, wil jij je tijd effectiever indelen? Probeer dan de 2 minuten regel.

Terugkomend op het mailtje van je collega, die je laat liggen; het is veel efficiënter als je het mailtje meteen beantwoord, toch? Hier gaan we er wel even van uit dat je het mailtje makkelijk kunt beantwoorden. Als je er relatief lang mee bezig bent, kun je misschien beter eerst je huidige taak afmaken. Vind je het lastig om hier een keuze in te maken? Stel jezelf dan de volgende vraag: kan ik dit binnen 2 minuten afhandelen? Als je antwoord ‘ja’ is, pak je het meteen op.

Enkele voorbeelden van taken die maar 2 minuten kosten:

– Korte mailtjes beantwoorden
– Afspraak inplannen met je collega
– Je uren bijhouden
– Agenda bijwerken
– To Do List maken voor jezelf
– E-mails die je nog moet opvolgen markeren/noteren

In het begin zal je merken dat je nog even aan de 2 minuten regel moet wennen. Maar als je er even mee oefent zal je zien dat het je veel tijd zal besparen. Time jezelf in het begin om een gevoel te krijgen hoelang 2 minuten écht duren. Dit geeft je inzicht in hoeveel je gedaan krijgt in korte tijd. Je zult er versteld van staan wat je allemaal kunt doen in 2 minuten!